Belső Energetikai Manifesztáció

1. Energetikai (Alpha Chi) Feng Shui

Energetikai Feng Shui - a szélvíz tudománya

A Feng Shui a geomantia (Föld-érzékelés) keleti filozófiája, jelentése: „szélvíz”.

Átvitt értelemben a felfoghatatlant, a megfoghatatlant jelöli, mint amilyen egy hely vagy tér atmoszférája.

 

Több ezer éves tudást képvisel a Föld erejéről és ennek az emberre gyakorolt hatásáról.

A Feng Shui célja, hogy a bennünket körülvevő energiákkal összhangban éljünk, és olyan környezetet teremtsünk, amely optimálisan támogatja szükségleteinket és elősegíti fejlődésünket.

Az életenergia áramlása

A Földet finom erővonalak hatják át. Ez az érezhető energia – a chi (csí) – éltet mindent, átjárja a belső és külső tereket. Minden ebben az energiaáramlásban létezik. A csí minősége és mennyisége azokban a terekben, amelyekben naponta élünk, és dolgozunk, döntően befolyásolja életerőnket, életörömünket.

 

Minden helyet és minden épületet – mint organizmust – meghatároz a csí minősége.

 

Ahol ez az életenergia szabadon és akadálytalanul áramolhat és bontakozhat ki, ott biztosított a használók jó közérzete. Ahol ez az erő hiányzik, stagnálás áll be. Hiány, demotiváltság, erőtlenség és testi-lelki rossz közérzet keletkezik, amelyek gyakran a legkülönfélébb betegségekhez vezetnek.

 

Ilyenkor az erőfeszítések ellenére a munkahelyi tevékenységek is sikertelenek maradnak, vagy kevés sikerrel járnak.

Feng Shui a verandán

Egy régi villa veranda-felújítása során használt feng shui hozzájárult a kész veranda energetikai egyensúlyához. Ennek bizonyítéka az is, hogy a látogatók (és a háziak is!) nagyon szívesen tartózkodnak itt!

Feng Shui projekt veranda
Feng Shui projekt – veranda előtte és utána

Az okok

Honnan származnak a bennünket gyengítő energiák, amelyek kibillentenek az egyensúlyunkból, vagy ártanak nekünk?

 

Lehetnek ezek például régi energetikai terhek a falakban, padlóban, vagy bútorokban, amelyek a helyiségek korábbi használóinak életkörülményeiből származnak.

 

A csí áramlását blokkolhatja továbbá az elektroszmog (elektromos vezetékek, elektronikai eszközök, mobiltelefon-szolgáltatók adóberendezései, a vízerek, vagy a Földben lévő toxikus területek. Akár egy autópálya-kereszteződés, vagy egy agresszív konkurens közelléte is negatív hatású lehet, hogy csak néhány okot említsünk.

A Feng Shui tanácsadás

Az Alpha Chi Feng Shui tanácsadó elemzi a meglévő energiamezőket, felismeri az adott hely tulajdonságait és optimalizálja használatát. Feloldja azokat az energiákat, amelyek hátrányosan befolyásolják a megbízó jó érzését és blokkolják fejlődését privát, vagy üzleti téren. Felerősíti a támogató energiákat, megbízója otthoni és munkahelyi helyiségeit úgy alakítja, hogy mindenki jól érezze magát.

 

Az energetikai Feng Shui-nak köszönhetően a helyiségek klímája érezhetően megváltozik és – függetlenül a berendezés stílusától – kiegyenlítetté válik. Nincs szükség feltétlenül új bútorok, tárgyak beszerzésére, kihelyezésére. Az energetikai Feng Shui tanácsadó kizárólag az energiákkal dolgozik.

 

A csí áramlásának átalakítása révén tartós, eleven atmoszféra keletkezik.

20200601_182012-scaled-e1643410947444600
Feng Shui a kertben

A tanácsadó akupunktúrához hasonlóan Feng Shui jeleket helyez el a térben, amelyek az életenergia áramlását helyreállítják és harmonizálják az életteret. A szimbólumokat azután kis lángocskával inicializálja, melyek így, a cselekedetet Istennek, az Univerzumnak felajánlva az energiák vezetőivé válnak.

 

Az üzleti terek és termelő műhelyek is más atmoszférát kapnak, ami kihat a munkatársak és az ügyfelek hangulatára is. Ez segíti a munkahelyi klíma javulását és a forgalom növekedését.

Építés és tervezés

Már egy építmény tervezése során pozitív hatást lehet elérni a Feng Shui segítségével, a jövőbeli objektumra nézve. A telek kiválasztása és zavarmentesítése, valamint a helyiségek optimális elrendezése és használata már előzetesen is hozzájárulnak a sikeres projekt létrejöttéhez.

 

Ebben a fény, a színek, az anyagok kiválasztása és az öt elem – tűz, föld, fém, víz és fa – megfigyelése döntő szerepet játszik.

Az eredmény

A Feng Shui tanácsadás olyan tereket hoz létre, amelyek betöltik eredeti funkciójukat, és az életenergia áramlásával támogatják az embereket. Segít felismerni és megvalósítani az új életbeli és fejlődési perspektívákat.

 

Olyan irodai helyiségek keletkeznek így, amelyekben lehetővé válik a hatékony és sikeres együttműködés, olyan lakások, amelyek harmonikus és támogató teret biztosítanak a család számára, biztonságot és nyugalmat nyújtanak. Olyan kertek, amelyekben kikapcsolódhatunk és feltöltődhetünk a mindennapok stresszhatásai után – IGAZI ERŐ-TEREK jönnek létre!

 

A magam részéről jelenleg csak Test Feng Shui-val foglalkozom, lásd ezt az oldalt!

 

A külső terekhez hasonlóan belső tereinket – elménket: gondolatainkat és érzelmeinket – is megtisztíthatjuk a kedvezőtlen energiáktól. A kezdő lépésekhez:

 

Kérd itt, ingyenes, vezetett videó-meditációmat a Belső Energetikai Manifesztációról!

backtotop