Belső Energetikai Manifesztáció

De mi is az a titokzatos Mező?

Fák között napsütés - mező

Érzésekkel tudatosíthatod a Mezőt

„Mindenhez, ami elménkben történik, hozzá tartozik egy megfelelő esemény a testünkben is.

A szeretet, a bizalom, a támogatás, a barátságosság és a nyugalom érzései a jóllét üzenetét küldik sejtjeink felé, és így egy olyan információcserét hoznak létre, amely elengedhetetlen a kiegyensúlyozott és egészséges élethez.

Hasonlóképpen, a nyugtalanság, a bizalmatlanság, a düh és a harag rossz érzéseket teremt testünkben, ami gyorsítja az öregedési folyamatot, és fokozza a belső zavarok, betegségek valószínűségét.

E meditációs tapasztalat során arra edzed az elmédet, hogy egyre inkább pozitív üzeneteket küldjön saját tested setjteinek, a negatívak helyett…” (Deepak Chopra Team)

Jó megfogalmazása annak a tapasztalatnak, amit én is igyekszem átadni meditációim során. 

 

A pozitív érzésekhez, amik ilyen különlegesen jó testi-lelki hatással tudnak lenni ránk, még hozzá tartozik a hála, a nagyrabecsülés, a törődés és az együttérzés is. 

Ezeknek létrehozását gyakoroljuk meditációim első felében, a Szív-Agy harmonizáló gyakorlat segítségével. Így megteremtjük a megfelelő belső hozzáállást, állapotot ahhoz, hogy elmélyedjünk egy fontos kérdésben: mi az, amire VALÓJÁBAN vágyunk!

 

Eme elmélyülés során rájöhetünk, hogy vágyni általában bizonyos ÉRZÉSEKRE szoktunk, amelyeket bizonyos események, dolgok MEGVALÓSULÁSÁTÓL remélünk, rendszerint a jövőbe kivetítve.

 

Amire én szeretném ráirányítani a figyelmet (és ezzel nem vagyok egyedül, mint a fenti Deepak Chopra-idézet is mutatja!  ), az az, hogy az érzés „leválasztható” annak megvalósulásáról. Vagyis arról, hogy az a bizonyos vágyott dolog, helyzet, állapot, személy megjelent-e már az életünkben vagy sem! Az ÉRZÉS valójában csak tőlünk függ, mi magunk létrehozhatjuk önmagunkban, függetlenül attól, megjelent-e már a vágyott dolog külső életünkben!

 

Mindazok a dolgok, helyzetek, állapotok ugyanis, amikre vágyunk, már eleve megvannak, jelen vannak a potencialitás végtelen mezőjében, avagy másnéven a nagy közös tudati térben, akárhogy is nevezzük a valóságnak ezt a láthatatlan mezejét!

 

Minden teremtésünk onnan táplálkozik, és minden gondolatunk, érzésünk, kimondott vagy kimondatlan szavunk és valamennyi cselekedetünk nyomot hagy benne.

 

Bármilyen érzést létre tudunk tehát hozni önmagunkban, ha kapcsolatot teremtünk eme nagy közös tudati térrel, jobban mondva – hiszen folyamatosan kapcsolatban vagyunk vele -, ha tudatosítjuk a kapcsolódásunkat hozzá.

Mezőn fekvő nő

Ld. a következő nagyon találó megfogalmazást Gregg Braden tudós kutató, író, geológus és Nassim Haramein fizikus online kurzusából: „Az egyesült mező szó szerint mindenütt jelen van. Végtelen mennyiségű energiát tartalmaz, valamint tartalmazza az összes lehetséges végkifejlet potencialitását, ami azt jelenti, hogy nekünk magunknak – a mező részeként – hatalmunkban áll, hogy hozzáférjünk, és úgy irányítsuk azt, hogy pontosan azt a fajta tapasztalatot és eredményt hozzuk létre, amire vágyunk.”

 

Gregg Braden osztotta meg nemrég hallgatóival azt a példát is, amin keresztül megvilágította, mi is ez a rezonanciamező tulajdonképpen, hogyan is képzeljük el. Azt mondta, a tudósok szerint a testünkben nagyságrendileg ötven billió sejt található. A számtalan atom, amely ezeket a sejteket alkotja, folyamatosan összeomlik és beleolvad a mezőbe, illetve onnan folyamatosan új és új atomok emelkednek ki, születnek meg bennünk. Az atomoknak eme folyamatos tánca valójában mi magunk vagyunk, a mező mi magunk vagyunk, ahogyan folyamatosan újra teremtjük önmagunkat belőle. A mező tehát nem rajtunk kívül található, mi magunk vagyunk az!

A rezonancia mezője sejtszinten és bolygószinten

Nem túl romantikusan úgy fogalmazhatnánk – folytatja -, hogy a tudatunk valójában egy zavar a mezőben, létrehozza ezt a ráncot a mezőben, és amíg élünk, addig fenntartjuk ezt a formát, ezt a „ráncot” benne.

 

És ami miatt ez nagyon érdekes, az az, hogy amennyiben megértjük ennek a mezőnek a törvényeit, a jellegét, akkor megértjük saját magunk vezérfonalát, potenciális lehetőségeinket, képességeinket!

 

Mik is ezek a törvényszerűségek tehát? Mik az egyesült mező legfontosabb jellemzői?

 

Gregg Braden három nagy jellegzetességet sorol fel:

 

1. a mező egy nagy összefonódás, egy szövedék. Ez azt jelenti, a világegyetem részei ugyan fizikailag távolodnak egymástól, vagyis az univerzum tágul, ugyanakkor energetikailag minden egyes része össze van kapcsolódva! Össze vagyunk kapcsolódva egymással és a világ egészével!

2.  Az univerzum holografikus. Vagyis – mint ahogy egy hologram esetében – minden egyes kis rész információt hordoz az egészről. Ha apró darabokra vágnak egy hologramot, és mikroszkóp alatt megnézik a legapróbb részét, abban benne lesz az egész kép! Az emberre vetítve minden egyes sejtünk információs kapcsolatban áll az összes többivel!

Holografikus univerzum

3.  Fraktál természetűek is vagyunk, az univerzum is az! A fraktál-minták apró minták, amelyek egyre nagyobb és nagyobb méretekben ugyanazt a mintázatot ismétlik. Például ahogy az atomon belül a részecskék keringenek az atommag körül, az nagyon hasonló ahhoz, amikor a bolygók keringenek a Nap körül, illetve a naprendszerek a galaxis körül.

fraktál univerzum

Mindezeknek a megértése azt hozza magával, hogy megértjük jobban, kik is vagyunk valójában, és milyen a kapcsolatunk önmagunkkal, a többiekkel és a körülöttünk lévő világgal! Ezek nagyon erőt adó felismerések, és szükségesek ahhoz, hogy felülírhassuk mindazokat a negatív mintákat, melyekre eddig tanítottak bennünket, akár az iskolákban, akár egyáltalán a társadalmi szocializációs folyamatainkban.

 

E megértés főként ahhoz segít hozzá, hogy felfogjuk, micsoda potenciál rejlik bennünk, és el is kezdjük ezt élni, használni!

 

A mező lényegének megértése segít abban, hogy tudatosodjunk ennek létezéséről és jelentőségéről, s így ennek pozitív hozadékait be tudjuk építeni életünkbe! A tudatosítását mégis leginkább a meditációs folyamatban lehet megélni, valóban magunkévá tenni.

 

Ehhez szeretnék én is hozzájárulni a magam kis eszközeivel, amennyiben a közeljövőben ismét szeretnék online meditációs elvonulást, majd hosszabb – pár hetes – kurzust is tartani.

 

 

Ha szeretnél értesülni a programokról, időpontokról, addig is iratkozz fel ingyenes meditációmra (az ott megadott e-mail címedre küldöm majd az információkat):

Videó-meditáció – Belső Energetikai Manifesztáció

 

Vagy kövess Facebook-oldalamon:

„Feljegyzések a Szív Teréből” facebook-oldal

 

Talán az előző bejegyzésem is érdekelni fog:

 

Tavaszi napéjegyenlőség meditáció 2023.03.21.

Szólj hozzá!

backtotop